woensdag 22 april 2009

MimicMe. Shop until you virtually drop.


Het internet is al jarenlang de place to be voor shopaholics. Handtassen die niet verkrijgbaar zijn in België, shoppen na sluitingsuur, online kan het allemaal. Dit online shoppen heeft wel één gigantisch nadeel, je kan je koopwaar niet passen. Maar Mimic Media heeft daar iets op gevonden. Hun laatste initiatief MimicMe is een virtuele paskamer waar klanten kledingstukken kunnen passen, becommentariëren en delen met Mimiccontacten.


MimicMe is een online 3D fashion community. Hier maak je een avatar of Mimic, zoals ze het zelf noemen, die volledig op jouw lijf geschreven is. Naast je gezichtcontouren en kapsel voer je ook jouw lengte, borstomtrek, taille en alle andere noodzakelijke maten in en duik je de virtuele kleerkast in. Met slechts één klik op de muis wordt jouw virtuele zelf een echte fashionista. Een paar muisklikken verder en eveneens een aantal euro's minder en jouw favoriete kledingstuk is onderweg.

Net zoals op andere sociale netwerksite kan je chatten of reageren op looks van andere leden, maar in tegenstelling tot Facebook e.a. staat MimicMe nog in haar kinderschoenen. Het aanbod is eerder beperkt omdat de deals met kledingketens nog niet volledig rond zijn en het digitaliseren van alle kledij monnikenwerk is. Elk kledingstuk wordt gedigitaliseerd aan de hand van naaipatronen en foto's om het virtuele passen zo reëel mogelijk te maken. In feite is MimicMe een demosite waarmee Mimic Media online kledingketens probeert te overtuigen om de virtuele paskamer te integreren in hun site, maar ondertussen wordt de site al bestookt door talloze fashionista's.

Het is nog te vroeg om te zeggen of MimicMe een succesverhaal zal worden, maar het is zonder twijfel een fijn speeltje voor de modebewuste medemens.

(Els Jacobs)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten